Новоспечений «депутат-комбат» Береза вже провалив свою обіцянку

Читать на русском

Рада восьмого скликання лише почала працювати, а деякі новачки вже встигли не виконати своїх перших обіцянок.

Так командир батальйону патрульної служби міліції особливого призначення «Дніпро-1» Юрій Береза пообіцяв, що не допустить присяги депутатів, які голосували за закони 16 січня. Однак екс-регіонали, що пройшли до ВР у списках «Опозиційного Блоку» разом з усіма хором зачитували присягу. Тож Береза вже має одну невиконану обіцянку за рейтингами системи народного контролю «Слово і Діло».

Те що у нинішній ВР майже у всіх партійних списках пройшли командири добровольчих батальйонів, а також кадрові і мобілізовані військові із зони АТО – не новина, однак народний контроль «Слово і Діло» вирішив промоніторити, які обіцянки вже встигли дати новообрані депутати.

А таких виявилось не багато. Першість можна віддати Дмитру Ярошу, в його арсеналі 13 обіцянок, 5 з яких виконано. Серед тих, що в процесі виконання, Ярош обіцяє  у разі початку війни бути на передовій, не допустити повернення в Україну старої влади та повернути Крим до складу України.

На другому місці вже вище зазначений Юрій Береза, в його арсеналі 9 обіцянок, більшість з яких в процесі виконання. Так він обіцяє відновлення ядерного озброєння , створити резервне військо та забезпечити всіх учасників АТО на законодавчому рівні.

Замикає трійку лідерів Семен Семенченко. В нього 3 обіцянки. Які в процесі виконання. Він обіцяє створити міжфракційну групу «Укроп», у разі початку війни піти воювати та ініціювати навчання українських бійців-добровольців американськими інструкторами.

Читайте також: Для охочих служити в армії ввели короткостроковий контракт

Нагадаємо, напередодні виборів «Слово і Діло» спільно з Інформаційно-аналітичним центром Ради національної безпеки і оборони України вирішило показати, хто з військових, командирів та учасників бойових дій в зоні АТО примкнули до тієї чи іншої політичної сили, створивши інфографіку.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: