Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Ярош не допустить повернення в Україну старої влади

24 вересня 2014 лідер "Правого сектора" Дмитро Ярош пообіцяв, що його політична сила не допустить повернення в Україну старої влади (0:30- 0:43 хв.).
Не виконано
Сказано 24 вересня 2014 р.

Джерело

  • http://news.ukrhome.net/content/54497407/
  • http://vgolos.com.ua/news/novymy_prokuroramy_na_volyni_staly_stari_kadry_201711.html
  • https://www.radiosvoboda.org/a/schemes/29947380.html
  • https://www.bbc.com/ukrainian/news-48326968
  • https://www.unian.ua/politics/10626876-sud-zvilniv-eks-regionala-yefremova-z-pid-varti.html

Результат

Обіцянка Дмитра Яроша отримує статус "не виконано".

Народний депутат не є правоохороними органами та судом, що можуть у законний спосіб прийняти рішення про заборону повернення та перебування в Українї скандальних осіб, екс-парламентарів та олігархів.

Після двох років добровільного вигнання Ігор Коломойський повернувся в Україну. Це сталося в ніч проти 16 травня 2019 року . За словами олігарха, він планує найближчі п’ять років прожити в Україні.

19 травня 2019 року Андрій Портнов повернувся в Україну.

Після Євромайдану Андрій Портнов разом з командою екс-президента Януковича виїхав з України, потім п'ять років перебував у Відні.В Україні його ім'я постійно згадували правоохоронні органи в контексті розслідування різних кримінальних справ - від розкрадань земель та нерухомості до вбивств на Майдані під час "Революції гідності". Сам Портнов успішно оскаржував ці заяви у вітчизняних судах.

16 грудня 2016 року стало відомо, що керівниками новостворених прокуратур на Волині стали особи, які раніше працювали в органах прокуратури. У Луцьку місцеву прокуратуру очолив Олександр Шпота, який до цього призначення очолював прокуратуру Нововолинська, прокуратуру Маневичів очолив Олександр Мосійчук, який раніше очолював управління представництва, захисту інтересів громадян та держави в суді прокуратури області.Керівником Володимир-Волинської прокуратури стала Віталія Книш, що працювала на посаді заступника прокурора Турійського району. Ковельську прокуратуру – Олександр Бабенков, який теж працював в органах прокуратури міста Києва.