Військова прокуратура завела кримінальну справу на військових за непокору

Читать на русском

Військова прокуратура Чернігівського гарнізону Центрального регіону України відкрила кримінальне провадження за фактом відмови військових однієї з військових частин Чернігівського гарнізону виконувати бойовий наказ командира підрозділу про відбуття в зону проведення АТО.

Про це повідомила прес-служба Генеральної прокуратури України, пише «Слово і Діло».

Згідно з повідомленням, двом військовослужбовцям повідомлено про підозру у вчиненні кримінального злочину, передбаченого ч. 2 ст. 402 КК України (непокора, вчинена групою осіб, що карається позбавленням волі на строк від трьох до семи років).

Крім того, судом задоволено клопотання прокуратури щодо обрання міри запобіжного заходу у виді тримання під вартою, з утриманням на гауптвахті вказаних двох військовослужбовців, з визначенням розміру застави у сумі майже 100 тис грн кожному.

Цікаво, що після оголошення про підозру вказаним особам та обрання стосовно них запобіжного заходу, 21 військовослужбовець цієї військової частини, які раніше відмовлялися виконувати наказ командира, тут же відбули в зону проведення антитерористичної операції.

Нагадаємо, 22 серпня Петро Порошенко підписав Закон «Про внесення змін до Закону України «Про прокуратуру» про створення військових прокуратур», яким відновлюється діяльність військових прокуратур в країні.

В свою чергу головний військовий прокурор Анатолій Матіос заявив, що військова прокуратура України буде ініціювати повернення до армії гауптвахти як способу покарання військовослужбовців за порушення дисципліни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: