Кириленко розповів, чому Ляшко не кличуть в коаліцію

Читать на русском

Кандидат в народні депутати від партії «Народний фронт» В'ячеслав Кириленко заявив, що на даний момент обговорюється лише два варіанти створення парламентської коаліції.

За його словами, більшість в Раді може бути створена у форматі «на трьох» (НФ, БПП, «Самопоміч») або «на чотирьох» (ті ж партії, плюс «Батьківщина»), передає «Слово і Діло» з посиланням на Hromadske.tv.

При цьому Кириленко зазначив, що лідера Радикальної партії Олега Ляшка не кличуть в коаліцію, бо «є питання до його політичної прозорості».

Крім того, за його словами, на посаду прем'єр-міністра України «Народний фронт» пропонуватиме кандидатуру Арсенія Яценюка. Кириленко також відзначив, що питання про кандидатуру Юлії Тимошенко на цей пост не розглядається.

«Юлія Тимошенко не може бути прем'єр-міністром, принаймні на даному етапі», - зазначив він.

Що стосується посади спікера Верховної Ради, то на думку Кириленка, найбільш ефективною парою «прем'єр-спікер» буде пара Яценюк-Турчинов.

Читайте також: Ляшко не проти опинитися в компанії Порошенка і Яценюка

Як відомо, майбутня коаліція в парламенті може буде сформована на основі «Блоку Петра Порошенка», «Народного фронту» і «Самопомочі».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: