Наступними жертвами люстрації стануть столичні чиновники

Читать на русском

Мер Києва Віталій Кличко доручив зібрати інформацію про співробітників Київської міської державної адміністрації, на яких поширюється дія закону про люстрацію.

Він також доручив підготувати документи про звільнення зазначених осіб, пише «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу КМДА.

Перелік чиновників Київської міськдержадміністрації, що підпадають під Закон «Про очищення влади», Кличко доручив зібрати до 20 жовтня, а ще через три дні повинні бути підготовлені проекти розпоряджень про звільнення відповідних посадових осіб.

Нагадаємо, напередодні проголосований парламентом і підписаний Президентом України Петром Порошенком Закон України «Про очищення влади» набув чинності. В той же день Кабінет міністрів опублікував список чиновників першого-третього рангів, які були звільнені у виконання закону про люстрацію.

Відповідно до Закону України «Про очищення влади» протягом 10 років з моменту набрання чинності Закону забороняється перебувати на службі в органах державної влади та органах місцевого самоврядування особам, які у період з 25 лютого 2010 року по 22 лютого 2014 року сукупно, не менше одного року, обіймали посади голови Ради міністрів Автономної Республіки Крим, голови обласної, Київської чи Севастопольської міськдержадміністрації, їх перших заступників, заступників, голови районної державної адміністрації, а також районної в місті Києві державної адміністрації.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: