На старт, увага - люстрація! (закон про очищення влади набув чинності)

Читать на русском

Попри те, що Україна не може технічно провести люстрацію, проголосований парламентом та підписаний Президентом України Петром Порошенком Закон України «Про очищення влади» набув чинності.

Зокрема, 15 жовтня, відповідний законодавчий документ був опублікований в офіційній газеті Верховної Ради України «Голос України» та як того вимагає процедура, вступив у дію на наступний день після публікації.

Нагадаємо, що протягом періоду розгляду питання законодавчого унормування процесу люстрації в Україні, вітчизняними політиками було озвучено понад 117 обіцянок з даного приводу. Більшість із них стосувались так званої антикорупційної люстрації, люстрації суддів, а також люстрації окремих посадових осіб часів «режиму Януковича».

Читайте також: Під дію закону про люстрацію підпадає понад мільйон чиновників

Варто відзначити, що попри прийнятий закон, системою народного контролю «Слово і Діло» зафіксовано, що у процесі виконання ще залишаються близько 78 обіцянок українських політиків відносно люстрації, а відтак,  від їх реально виконання буде залежати конструктивне та ефективне застосування закону «Про очищення влади» на практиці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: