Ніякого Антикорупційного бюро не буде?

Читать на русском

Сьогодні, 14 жовтня, Верховна Рада України підтримала створення Антикорупційного бюро.

За відповідний законопроект, завданням якого є протидія корупційним злочинам чиновників, у другому читанні і в цілому проголосували 278 народних депутатів, передає «Слово і Діло».

Зокрема, закон визначає систему спеціально уповноважених суб'єктів у сфері протидії корупції, правові основи їх діяльності, порядок їх взаємодії з іншими державними органами, а також правові основи організації та діяльності Національного антикорупційного бюро України.

Водночас журналіст Петро Шуклінов вважає, що ніякого Антикорупційного бюро не буде. «Створили пародію, вихолостивши ключові пункти. І тепер це буде кишеньковий важіль, а не незалежна структура. На жаль», - написав журналіст у себе в Facebook.

Як відомо, в Центрі протидії корупції заявили, що в ніч на 14 жовтня, під час засідання комітету Верховної Ради по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю, були внесені зміни в законопроект №5085, яким створюється Національне Антикорупційне Бюро.

Активісти Центру стверджують, що текст був змінений таким чином, що майбутній орган не матиме ніякої політичної незалежності, а функціонування його важко буде назвати прозорим, як це було в попередній редакції.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: