У Наливайченка кажуть, що Курченко теж обзавівся російським паспортом

Читать на русском

Голова наглядової ради фінансово-промислової групи «СЄПЕК» Сергій Курченко отримав громадянство Російської Федерації.

Про це в Facebook повідомила прес-служба Служби безпеки України, пише «Слово і Діло».

«В даний час правоохоронними органами вживаються заходи щодо затримання Сергія Курченка, який знаходиться в міжнародному розшуку. За наявними даними, він переховується в Росії, де в порушення українського законодавства отримав громадянство Російської Федерації», - стверджують в СБУ.

У відомстві також говорять, що спільно з Генеральною прокуратурою України встановлено, що Курченко створив і безпосередньо здійснював керівництво злочинною організацією, діяльність якої завдала збитків державі в нафтогазовій і банківській сфері на загальну суму близько 5 млрд гривень.

В рамках роботи по справі допитано близько 550 осіб, проведено більше 100 обшуків, накладено арешт на особисті рахунки, рухоме і нерухоме майно на загальну суму понад 1,2 млрд грн, а також проведені арешти 4 осіб, підозрюваних у скоєнні злочинів.

Самому Курченку оголошено про підозру в скоєнні злочинів та обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою. В даний час правоохоронними органами вживаються заходи щодо затримання Курченка.

Читайте також: Янукович і Ко автоматично понесуть покарання після повернення в Україну

23 квітня Генеральна прокуратура оголосила бізнесмена і власника групи компаній «Східно-європейська паливно-енергетична компанія» Сергія Курченка в міжнародний розшук.

Нагадаємо, раніше російське громадянство отримали оголошений в розшук екс-президент України Віктор Янукович, а також колишні прем'єр-міністр Микола Азаров і генпрокурор Віктор Пшонка.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: