Ремонт згорілого Будинку профспілок на Майдані оцінили в 60 мільйонів

Читать на русском

Капітальний ремонт Будинку профспілок на Майдані Незалежності в Києві, який постраждав внаслідок пожежі цією зимою, обійдеться владі в 60 мільйонів гривень.

Про це «Українським новинам» повідомив голова Федерації профспілок України Григорій Осовий, передає «Слово і Діло».

«Йде очистка будівлі і очищення конструкцій від плитки, статевих перекриттів, для того щоб протестувати несучі конструкції. Цим займається одна з організацій. Далі буде інструментальне обстеження всіх конструкцій і буде визначено, що необхідно: капремонт, реконструкція чи нове будівництво», - сказав Осовий.

За його словами, остаточні результати огляду будуть в жовтні. Також в жовтні буде проведено конкурс на відновлювальні роботи.

За даними Осового, попередньо, це буде капітальний ремонт шляхом посилення конструкцій. «Оціночно, якщо буде капітальний ремонт - близько 60 мільйонів вартість буде, якщо за цим сценарієм піде відновлення», - заявив голова ФПУ.

У Будинку профспілок на Майдані Незалежності під час зимових антиурядових протестів знаходився Штаб національного опору. Під час трагічних подій 18-20 лютого будівля майже повністю згоріла, обвалилися конструкції між 4-м і 5-м поверхами.

Раніше колишній голова КМДА Володимир Бондаренко повідомив «Слову і Ділу», що одним з варіантів вирішення проблеми спаленої будівлі профспілок в Києві є зведення на його місці 50-поверхівки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: