Донецький аеропорт хочуть обміняти на непідконтрольні Україні території

Читать на русском

Губернатор Донецької області Сергій Тарута підтвердив інформацію про запланований обмін донецького аеропорту на території, прилеглі до обласного центру.

Про це він повідомив виданню 0629, передає «Слово і Діло».

«Переговори про обмін аеропорту дійсно ведуться. На жаль, Новоазовськ в цих переговорах не обговорюється - він поки залишиться окупованим містом», - сказав Тарута.

При цьому він додав, що обмін буде проводитися «на території, що впритул прилягають до Донецька». «Мова йде про великі території», - додав глава Донецької області.

Раніше в низці українських ЗМІ з'явилася інформація про те, що українська армія утримує аеропорт в Донецьку, для того щоб провести обмін на окупований 25 серпня Новоазовськ.

Читайте також: Донецький аеропорт простіше підірвати, ніж утримувати

Відзначимо, що незважаючи на підписання мирного договору 5 вересня в Мінську, Донецький аеропорт, який є стратегічною точкою на кордоні контрольованої українськими військовими території, залишається в епіцентрі конфлікту.

Героїчна оборона донецького аеропорту почалася в кінці травня. Незважаючи на безперервні спроби терористів захопити аеропорт, зробити їм це не вдається. Донецький аеропорт продовжує перебувати під контролем української армії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: