Яценюк запевнив Європу, що проблем з транзитом газу не буде

Читать на русском

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк заявив, що Україна залишається надійним транзитером газу до Європи.

Про це він сказав, виступаючи на засіданні Енергетичного співтовариства в Києві, 23 вересня, передає «Слово і Діло» з посиланням на українську службу «Радіо Свобода».

«Я хочу запевнити, що Україна є сильною транзитною країною і ми будемо забезпечувати транзит. І з цієї причини ми просимо наших європейських партнерів мати прямі відносини з українськими компаніями, які здійснюють транзит газу», - заявив Яценюк.

Прем'єр переконаний, що енергетика «повинна стати інструментом розвитку, але не зброєю і не інструментом тиску». «Нам потрібен прозорий ринок правил, щоб ніхто не зміг використовувати газ як зброю проти наших країн», - зазначив глава українського уряду.

Читайте також: Чи може Україна припинити транзит російського газу (ІНФОГРАФІКА)

Раніше прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявляв, що цієї зими Російська Федерація планує припинити не тільки поставки газу в Україну, але і його транзит до країн Євросоюзу.

Як відомо, цієї осені очікуються тристоронні газові переговори між Україною, Росією і Євросоюзом. Нагадаємо, в середині червня російський газовий монополіст «Газпром» припинив поставки газу в Україну.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: