Яценюк: Росія перекриє газ не тільки Україні, але і ЄС

Читать на русском

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк переконаний, що цієї зими Російська Федерація планує припинити не лише поставки газу до України, але і його транзит до країн Євросоюзу.

Про це він заявив на сьогоднішньому засіданні уряду, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс Україна».

«Ми знаємо про плани Росії зимою взагалі перекрити транзит навіть на країни-члени Європейського Союзу. Саме для цього їх компаніям дані вказівки максимально закачувати газ у сховища на території Європи», - заявив прем'єр.

У власних підземних газових сховищах Україна вже накопичила близько 15 мільярдів кубометрів газу, повідомив Яценюк. Наступним етапом енергозабезпечення стане диверсифікація поставок вугілля, оскільки значна частина українських вугледобувних підприємств наразі не працюють.

«Російська Федерація і її найманці бомблять і руйнують шахти, з яких ми добуваємо енергетичне вугілля», - констатує голова уряду. На його думку, ціль РФ - позбавити Україну будь-яких енергетичних ресурсів.

Читайте також: Продан констатував, що Україні газу на зиму не вистачить

Нагадаємо, вчора єврокомісар з питань енергетики Гюнтер Етінгер заявив про намір допомогти Україні шляхом реверсних поставок газу.

7 серпня голова правління «Нафтогазу» пообіцяв внести в законодавство України зміни, відповідно до яких усіх газових трейдерів зобов'яжуть купувати частину блакитного палива в Європі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: