Путінський гамбіт: РФ перекидає основні сили армії на Донецьк та Дебальцеве

Читать на русском

Підрозділи регулярної російської армії залишають напрям Тельманове-Старобешеве, зосереджуючи основні сили в районі Донецька і Дебальцевого.

Про таке на своїй сторінці у Facebook повідомив координатор групи «Інформаційний спротив» Дмитро Тимчук, передає «Слово і Діло».

«На напрямі Тельманове-Старобешеве спостерігається заміна підрозділів регулярної армії РФ на загони місцевих терористів, рівень професійної підготовки і дисципліна яких значно нижчі. При цьому підрозділи армії РФ перекидаються на Дебальцеве і Донецьк», - зазначає Тимчук.

При цьому, найбільш напружена ситуація у зоні конфлікту зберігається саме поблизу Горлівки, Донецька й Дебальцевого, де російські й терористичні угруповання намагаються відтіснити українських військових з їхніх позицій.

Крім того, за даними Тимчука, відбувається ротація російської армії й на приморському напрямі: там солдатів-строковиків замінюють на контрактників.

Експерт також повідомляє про прибуття на Донбас 2 ротних тактичних груп і підрозділу спецпризначення ГРУ ГШ ЗС РФ.

Читайте також: Луценко: Донецький аеропорт простіше підірвати, аніж утримувати

Також днями стало відомо, що на російсько-українському кордоні чекає на відправлення до зони АТО третя партія вантажівок із нібито гуманітарною допомогою РФ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: