Не перша допомога: на Донбас їде третій «гуманітарний конвой» РФ

Читать на русском

В Ростовській області Росії вже готовий до відправки в Україну черговий «гуманітарний конвой» у складі 170 вантажівок.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на московське бюро «Интерфакс».

«Третій конвой піде в Луганськ у складі близько 170 автомобілів, КамАЗи готові до виїзду», - цитують одного з водіїв конвою журналісти агенції.

Загалом, за інформацією ЗМІ, до Луганська везуть 2 тис. тонн продуктів, води, одягу та предметів першої необхідності. Крім того, як стверджують у Росії, в кузовах вантажівок кордон перетнуть 300 електрогенераторів та 30 тонн медикаментів. Журналісти видання переконують, що власноруч перевірили вантаж кількох автомобілів на вибір.

Читайте також: Уряд втілить в життя «паркан Коломойського»

Нагадаємо, перша партія «гуманітарної допомоги» від РФ надійшла до України 22 серпня. Другий конвой перетнув кордон 13 вересня. Кількома днями раніше голова Державної фіскальної служби Ігор Білоус заявив, що його підопічні не змогли перевірити вантаж, тож що саме росіяни ввезли на територію України минулої суботи - достеменно невідомо.

«Слово і Діло» 22 серпня зафіксувало обіцянку міністра оборони України Валерія Гелетея відреагувати на перетин кордону першою партією путінського «гуманітарного конвою», однак чиновник свого слова так і не дотримав.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: