Нам протистоїть найбільша військова потуга в Європі - Порошенко

Читать на русском

Президент України Петро Порошенко розказав про ситуацію на Донбасі, а також заявив, що законопроект про особливий статус районів Луганської та Донецької областей буде внесений до парламенту вже на наступному тижні.

Про це Глава держави повідомив на засіданні Кабінету міністрів в середу, 9 вересня, пише «Слово і Діло».

«Я не виключаю, що найближчим часом доведеться запровадити особливий режим у прилеглих до зони бойових дій територіях», - сказав Порошенко. Разом з тим він додав, що зараз «ми здійснюємо перегрупування наших сил, але не для наступу, а для оборони нашої території».

«Один Бог знає, скільки триватиме режим припинення вогню. Тому ми не маємо права розслаблятися. Ніхто за Україну на нашій території воювати не буде. Це наш хрест і обов'язок», - заявив Президент.

Порошенко також запевнив, що Україна не зробила «жодної поступки щодо своєї територіальної цілісності». «У Мінській угоді «ДНР» і «ЛНР» не згадуються взагалі», - сказав він.

Що стосується системи оборони, то, на думку Президента України, на сьогоднішній день вона «громіздка і допотопна». Водночас, за його словами, внаслідок війни український ВПК «може стати одним із локомотивів економіки». «Якщо не збудуємо ефективну систему оборони – ми ніколи не переможемо», - заявив Президент.

Говорячи про дострокові парламентські вибори, Порошенко сказав так: «Напевне ми будемо не в захваті від депутатів, яких оберуть мешканці Донецька і Луганська. Але краще вибори, ніж автоматні черги».

Читайте також: Особливий статус і місцеві вибори на Донбасі. Про що домовилися в Мінську

Нагадаємо, радник Президента Юрій Луценко заявив, що згідно мінському протоколу, третина території Донбасу отримає особливий статус, але в складі цілісної України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: