На Донбасі буде створена «спеціальна зона» у складі України - Луценко

Читать на русском

Радник Президента і лідер партії «Блок Петра Порошенка» Юрій Луценко заявив, що згідно мінського протоколу, третина території Донбасу отримає особливий статус, але в складі цілісної України.

Про це він повідомив в ефірі «Свободи слова» на телеканалі ICTV, передає «Слово і Діло» з посиланням на «УП».

«Протокол чітко визначив: мова не йде про особливий статус двох областей. Там чітко написано: тільки ті райони, які не підконтрольні українській владі в двох областях», - сказав Луценко.

За його словами, особливий статус отримають деякі райони Донецької і Луганської областей, які в цілому займають близько третини території українського Донбасу. «Зараз відбувається демаркація позицій, які займають українські війська і які на сьогоднішній день українські війська не можуть зайняти», - додав радник Президента.

Таким чином, за словами Луценка, буде створена «спеціальна зона» в складі цілісної України. Крім того, як зазначив політик, ця зона може бути ізольована і обнесена інженерними спорудами.

«Мінський протокол означає, що Україна є цілісною. Навіть тимчасово непідконтрольні нам райони «лугандона» (самопроголошених «ЛНР» і «ДНР» - Ред.) все одно є частиною України», - повідомив Луценко.

«Кордон стає нашим, і ми повинні ізолювати цю спеціальну зону, взяти її під контроль, у тому числі інженерними спорудами, і запропонувати їм змагатися не тільки зброєю - рівнем життя», - резюмував він.

Нагадаємо, в результаті переговорів тристоронньої контактної групи в Мінську з врегулювання конфлікту на сході України, сторони прийняли так званий «мінський протокол». Зокрема, сам документ складається з 12 пунктів, які, крім режиму припинення вогню, також включають в себе домовленість про ухвалення закону про особливий статус Донецької та Луганської областей.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: