В СБУ запевнили, що Савченко і Сенцов скоро повернуться в Україну

Читать на русском

Генерал-майор Служби безпеки України Василь Вовк розповів про обмін полоненими і проблеми, які виникли в цьому питанні.

Зокрема, основною причиною таких проблем Вовк вважає неточності в списках полонених, пише «Слово і Діло» з посиланням на Еспресо.TV.

Крім того, за словами генерал-майора СБУ, на сьогодні відкрито 1 303 провадження в Головному слідчому управлінні у справах, пов'язаних з сепаратизмом і тероризмом. 456 особам оголошено про підозру, 237 - під вартою.

Що ж до льотчиці Надії Савченко і режисера Олега Сенцова, затриманих російськими спецслужбами, Вовк повідомив, що робота по їх звільнення ведеться постійно.

«Її (Савченко - Ред.) 17 червня затримали бойовики. Десь після десятої години ранку - ми вивчили це питання - і десь без п'ятнадцяти одинадцять вона вже була в підвалах Луганська. А журналісти приїхали на блокпост після 11:00, а обстріл того блокпосту почався в 11:30. Розумієте, наскільки сфальшована справа?..», - сказав він.

Генерал-майор СБУ також запевнив, що «ми будемо робити все можливе, щоб вони (Савченко і Сенцов - Ред.) повернулися в Україну і були вільними людьми».

Читайте також: «Максимуму зусиль» не вистачає Порошенку для звільнення льотчиці Савченко

Як відомо, Президент України Петро Порошенко нагородив українську льотчицю Надію Савченко орденом «За мужність» IIІ ступеня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: