«Максимуму зусиль» не вистачає Порошенкові для звільнення льотчиці Савченко

Читать на русском

Незважаючи на обіцянку Президента Петра Порошенка докласти максимум зусиль для звільнення Надії Савченко, українська льотчиця і далі залишається під арештом в Росії.

Сьогодні, 25 липня, Воронезький обласний суд відмовив Савченко у зміні запобіжного заходу з арешту на заставу, передає «Слово і Діло» з посиланням на Twitter адвоката льотчиці Марка Фейгіна.

«Суд відмовив нам у скарзі на запобіжний захід Надії Савченко. Суд був відкритий, преса все фіксувала. Букет порушень. Далі ЄСПЛ», - прокоментував юрист.

Савченко просили випустити під заставу в 500 тис. руб., при цьому адвокати льотчиці долучили гарантійний лист посольства України про внесення даної застави, але, тим не менш, клопотання задоволене не було.

Нагадаємо, Савченко брала участь в боях під Луганськом, де потрапила в полон терористів 18 або 19 червня. Після цього з'ясувалося, що Савченко перебуває у слідчому ізоляторі Воронежа.

Проектом «Слово і Діло» 10 липня зафіксовано обіцянку Петра Порошенка зробити все можливе, щоб звільнити Савченко. Президент раніше також заявляв, що за його дорученням Савченко буде надано новий адвокат.

Крім того, перший заступник голови комітету Верховної Ради з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин, нардеп Андрій Шевченко 14 липня заявив, що комітет звернеться до правозахисних та міждержавних організацій щодо звільнення Савченко.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: