На Львівщині через брак коштів зупинено переробку та відвантаження вугілля

Читать на русском

Через відсутність коштів у вугільній галузі Львівської області зупинено роботу збагачувальної фабрики Львівської вугільної компанії. Про це повідомили у прес-службі Львівської облдержадміністрації з посиланням на звернення т.в.о. голови ОДА Юрія Турянського до міністра енергетики та вугільної промисловості Юрія Продана, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на першоджерело.

«На сьогодні у вугільній галузі Львівщини склалась критична ситуація у зв’язку із зупинкою роботи збагачувальної фабрики ПАТ «Львівська вугільна компанія» з 22.08.2014. На підприємстві існує заборгованість з виплати заробітної плати в сумі біля 10 млн. гривень» – йдеться у листі очільника Львівщини до міністра.

В листі також зазначається, що зупинка роботи збагачувальної фабрики «привела до зупинки переробки вугілля та відвантаження його на теплові електростанції». І єдиним джерелом надходження коштів «для ПАТ «Львівська вугільна компанія» є збагачення вугілля для ДП «Львіввугілля».

«З метою стабілізації роботи підприємств вугільної галузі області і зняття соціальної напруги в регіоні, просимо Вас доручити ДП «Вугілля України» виділити для ДП «Львіввугілля» кошти», - додає Юрій Турянський у листі до міністра Юрія Продана.

Читайте також: Збулось. У київські квартири до кінця тижня повернеться гаряча вода

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: