Петренко вимагає прискорити заборону КПУ

Читать на русском

Міністерство юстиції може замінити суддів Окружного адміністративного суду Києва, які розглядають позов про заборону діяльності Компартії України.

Про це на брифінгу, 5 вересня, заявив міністр юстиції Павло Петренко, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Українські новини».

За його словами, причиною такого рішення може стати повторне перенесення київським судом розгляду позову про заборону КПУ. «Якщо відповідне слухання буде затягуватися, ми будемо ставити питання про відвід суддів і заміну складу суддів», - заявив Петренко.

Міністр юстиції повідомив, що і його відомство, і Генеральна прокуратура України надали достатньо доказів для розгляду справи по суті. Водночас Петренко вважає, що саме Компартія намагається затягувати розгляд позову.

Читайте також: Рада фактично дозволила розпуск фракції КПУ

Як повідомлялося раніше, 8 липня Міністерство юстиції України подало в Окружний адміністративний суд Києва позов про заборону діяльності Комуністичної партії України. Розгляд позову розпочався 24 липня і триває до цього дня. Нагадаємо, 4 вересня Окружний адмінсуд знову переніс на невизначений час розгляд позову про заборону КПУ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: