Мін'юст все-таки заборонить Компартію

Читать на русском

Міністерство юстиції України подало до Окружного адміністративного суду Києва позов про заборону діяльності Комуністичної партії України.

«Позов до суду вже подано з вимогою заборонити КПУ», - повідомили «Українським Новинам» у прес-службі міністерства, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Lb.ua».

При цьому у відомстві додали, що подробиці позову повідомить міністр юстиції Павло Петренко на прес-конференції.

Нагадаємо, 13 травня, будучи в. о. президента України, спікер Верховної Ради Олександр Турчинов заявив, що звернеться до Міністерства юстиції з вимогою розглянути позов до суду про заборону Комуністичної партії в Україні. Підставою для заборони Компартії Турчинов назвав співучасть КПУ у терористичній і сепаратистській діяльності.

Як повідомляло «Слово і Діло», 20 березня народний депутат В'ячеслав Кириленко вніс і зареєстрував у ВР законопроект про заборону Компартії в Україні.

Також нинішній міністр екології та природних ресурсів України Андрій Мохник, будучи заступником голови ВО «Свобода» 24 грудня 2012 року заявив, що його політична сила домагатиметься заборони комуністичної ідеології і суду над Компартією.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: