Волошин: домовленність про повне припинення вогню є перемогою

Читать на русском

Політолог Олег Волошин переконаний, що домовленність про повне припинення вогню між Україною і Росією є дипломатичною перемогою для України.

Таку думку експерт висловив в ексклюзивному коментарі «Слову і Ділу», коментуючи заяву президента україни Петра Порошенко щодо повного припинення вогню між Україною і Росіює.

«Домовленність про повне припинення вогню є дипломатичною перемогою України. Москва робила все можливе, щоб мінімалізувати будь-яку можливість таких перемовин», - переконаний Волошин.

Олег Волошин також зазначив, що тепер все залежатиме від того, на скільки кожна сторона дотримуватиметься домовленностей.

«Перемирення працюватимне лише за умови, що Україна не проводитиме наступальних дій, Росія ж натомість має вивести свої війська», - підкреслив експерт.

Читайте також: В Україні знаходиться до 15 тис. російських військових і бойовиків - РНБО

Волошин також зазначив, що у віськовому сенсі домовленність про повне припинення вогню є поразкою, але потрібно усвідомлювати, що самостійно виграти війну в Росії Україна не мала змоги.

«Метою Путіна було довести, що Україна як держава є неспроможною. Але ми навпаки — стали сильніші і впевненіші. Тепер всі зусилля необхідно направити на відбудову економіки, на відновлення інфраструктур», - переконаний Волошин.

Що ж стосується Криму, то це питання, «очевидно, залишатиметься підвішеним».

Нагадаємо, сьогодні президент України Петро Порошенко провів телефонну розмову з президентом Російської Федерації Володимиром Путіним щодо повного припинення вогню на Донбасі.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: