Питання цільового використання коштів, наданих ЄС, є надважливим, - експерт

Читать на русском

Василь Юрчишин, директор економічних програм Центра Разумкова, вважає, що питання цільового використання Україною наданих ЄС коштів є надзвичайно важливим.

Таку думку експерт висловив «Слову і Ділу», коментуючи намір Європейського Союзу надати Україні суттєву фінансову допомогу .

«Питання якісного використання наданих коштів є важливішим за питання їх отримання. Адже для досягнення ефективного результату використання цих грошей потрібен строгий контроль за їх використанням», - стверджує Юрчишин.

Експерт також зазначив, що говорити про напрямки використання цих коштів зараз ще зарано, адже ЄС заявив про намір надати кошти Україні, але остаточно перерахування коштів ще не було.

«Щодо цільового призначення цих коштів — тут багато чого залежить від ситуації на Донбасі. Якщо вдастся найближчим часом досягти її деесклації, то можна буде говорити про використання цих грошей на відновлення пошкодженої інфраструктури», - зазначає Василь Юрчишин.

Читайте також: Україна таки отримає $1,5 млрд від МВФ

«Швидше за все, частина грошей піде на покриття дефіциту бюджету. І, можливо, на фінансування соціальних програм, приміром підтримання малозабеспечених сімей у зв'язку з підвищенням тарифів», - підсумував Юрчишин.

Нагадаємо, перебуваючи 30 серпня Брюсселі на зустрічі з лідерами ЄС, президент Україїни Петро Порошенко заявив, що Україна отримає від ЄС 1 мільярд євро кредитної макрофінансової допомоги, кредит у розмірі 510 млн євро до кінця 2014 року, а також грант від Європейського Союзу в розмірі 250 млн євро.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: