Київ хоче знайти компромісне рішення щодо ціни на газ

Читать на русском

В суперечці між «Нафтогазом» і «Газпромом» Київ буде наполягати на запропонованому Єврокомісією компромісному варіанті тимчасової ціни російського газу для України в 385 доларів за 1000 кубометрів.

Про це заявив міністр енергетики та вугільної промисловості України Юрій Продан, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Під час останніх наших переговорів з Єврокомісією в нас була спільна компромісна позиція. Вона була пов'язана з ціною, що формується на літній період у розмірі близько 320 доларів за 1000 кубометрів, а на піковий період - 385 доларів за 1000 кубометрів. А потім сформується вже середня ціна незалежно від того, скільки ми братимемо газу», - сказав міністр.

А також повідомив, що на майбутніх тристоронніх переговорах 6 вересня Україна буде порушувати тему перегляду ставки транзиту російського газу з території України, а також, що позов «Нафтогазу» до «Газпрому» у Стокгольмському суді залишається.

Нагадаємо, Міністерство економіки України закладатиме в державний бюджет на 2015 рік ціну газу меншу, ніж 400 доларів за 1000 кубометрів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: