В бюджет-2015 закладають ціну газу меншу, ніж 400 доларів за тис. кубів

Читать на русском

Міністерство економіки України закладатиме в державний бюджет на 2015 рік ціну газу меншу, ніж 400 доларів за 1000 кубометрів.

Про це, відповідаючи на запитання кореспондента «Слова і Діла», 28 серпня повідомив перший заступник міністра економіки України Анатолій Максюта.

«Ті ціни, які запропоновані Україні сьогодні, є неприйнятними. У нас є певні цінові орієнтири, принаймні ми орієнтуємося на ціну, нижче 400 доларів», - заявив заступник міністра економіки.

На питання журналістів, чи буде зазначена ціна закладена в показники держбюджету на наступний рік, Анатолій Максюта відповів ствердно. Він також висловив сподівання на позитивну динаміку ціни на блакитне паливо для України.

Як повідомлялося нещодавно, єврокомісар з питань енергетики Гюнтер Етінгер пообіцяв, що ЄС допоможе Україні реверсними поставками газу цієї зими.

Нагадаємо, у квітні «Слово і Діло» зареєструвало обіцянку очільника Міністерства економіки Павла Шеремети про те, що Україна повністю розрахується за природний газ, як тільки буде встановлено остаточну ціну на нього.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: