Гелетей пропонує будувати в Україні армію швейцарського зразка

Читать на русском

Глава Міністерства оборони України Валерій Гелетей переконаний у тому, що вітчизняну армію слід будувати за швейцарським зразком, зокрема, з можливістю максимальної мобілізації військовозобов'язаних громадян.

Таку думку він висловив в інтерв'ю телеканалу "1+1", повідомляє «Слово і Діло» із посиланням на Українські Новини.

«Я думаю, що найбільш для нашого менталітету, для наших українських людей все-таки швейцарський зразок (армії) найбільш (оптимальний). Призовна (система)... тобто кожен українець повинен розуміти своє місце (у Збройних силах) на випадок або повномасштабної агресії якоїсь країни, або такої гібридної війни», - сказав міністр.

За його словами, відповідно до такої системи, кадрові офіцери у мирнирй час займаються своїми обов'язками, а цивільне населення — своїми.

Читайте також: На початок АТО в українській армії був 1 бронежелет на 100 бійців - експерт

До того ж, як підкреслив міністр, в разі військової агресії це дає можливість мобілізувати в Збройні сили максимальну кількість військовозобов'язаних громадян, які одразу почнуть виконувати власні завдання за призначенням.

Довідка від «Слова і Діла»: швейцарська модель армії передбачає три рівні: невелика група професійних військових, підкріплена великою кількістю призовників, плюс ще значніша частина навчених резервістів - колишніх призовників, яких щороку закликають на збори запасу.

Нагадаємо, що раніше «Слово і Діло» повідомляло про обіцянку Міністра оборони України Валерія Гелетея з приводу додаткового позаконкурсного набору до військових ліцеїв у цьому році для дітей військових, що беруть участь в АТО.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: