На початок АТО в українській армії був 1 бронежелет на 100 бійців - експерт

Читать на русском

Військовий експерт, директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Сергій Згурець впевнений, що питання індивідуального захисту бійців – це одна з найактуальніших проблем в Збройних силах України.

Таку думку він висловив «Слову і Ділу», коментуючи обіцянку колишнього в.о. міністра оборони України Михайла Коваля, закупити до кінця липня поточного року 24 тис. бронежилетів «Корсар М3» і «Корсар М4».

За словами спеціаліста, бронежилети «Корсар М3» і «Корсар М4» прийняті на озброєння української армії і пройшли випробування відповідно до вимог стандартів.

«Відповідну перевірку здійснював Центральний науково-дослідний інститут озброєння та військової техніки Збройних сил України. Виготовляються ці бронежилети науково-виробничим підприємством «Темп 3000», - відзначає Згурець.

На його думку, це підприємство чи не єдине наразі, що пройшло сертифікацію в Міністерстві оборони разом з продукцією виробництва Ізраїлю і США.

За інформацією Згурця, на початок АТО в українській армії був 1 бронежилет на 100 осіб.

«Наразі в зоні АТО перебуває близько 50 тис. військових особового складу. Якщо порахувати бронежилети, які надавалися американцями, канадцями, французами та ізраїльтянами і додати 24 тис. бронежилетів «Корсар М3» і «Корсар М4», що мала Україна, то має вистачити всім», - говорить експерт.

Читайте також: Найпоширеніші бронешоломи українських бійців АТО

Проте одразу ж додає, що не потрібно забувати, що бронежилет – це розхідний матеріал, якій швидко виходить з ладу. Тому, за слова Згурця, не можливо їх закупити раз і на все життя.

«Ідеться мова про процес їх постійного оновлення. Тому питання індивідуального захисту бійців стояло і буде стояти ще довго», - зауважив на сам кінець експерт. 

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: