Порошенко присвоїв звання Герой України двом бійцям АТО

Читать на русском

Президент України Петро Порошенко присвоїв звання Герой України з врученням ордену «Золота зірка» двом бійцям АТО - старшому лейтенанту Євгенію Зеленському (посмертно) та полковнику Михайлу Забродському. 

Про це повідомляє прес-служба Президента України, пише «Слово і Діло» .

Відповідні Укази Президент України підписав 23 серпня.

Нагадаємо, 17 червня в місті Щастя Луганської області групі Євгенія Зеленського було поставлено завдання визволити з полону іншу групу. Потрапивши в засідку, під шаленим вогнем терористів старший лейтенант Є.Зеленський до останнього прикривав бійців, надав їм можливість перегрупуватися. Група відбила напад, командир отримав поранення, не сумісні з життям. Полковник Михайло Забродський представлений до звання Герой України за здійснення визначного геройського вчинку в ході проведення АТО.

Під керівництвом М.Забродського у стислі строки на високому професійному рівні планувались завдання підрозділам під час блокування міст Слов'янськ та Краматорськ. Бригаді вдалося у стислий термін, без втрат захопити та утримувати оперативно важливий пункт - гору Карачун.

Раніше, Петро Порошенко обіцяв, що життя і здоров'я солдатів, які знаходяться в гарячих точках, будуть застраховані на 1 млн грн.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: