Донецьк під загрозою підтоплення - Шлапак

Читать на русском

Через дії терористів близько третини Донецька перебуває під загрозою затоплення через неможливістьі відкачування з місцевих шахт грунтових вод.

Про таку загрозу повідомив міністр фінансів України Олександр Шлапак, передає кореспондент «Слова і Діла».

«Ви знаєте напевне критичну ситуацію з шахтами - що приватними, що державними. Б'ють спеціально по наземній інфраструктурі, руйнують енергосистему. Не працює енергосистема, ми не здатні відкачувати воду, підходять грунтові води - третина Донецька знаходиться під загрозою затоплення», - пояснив Шлапак, відповідаючи на запитання журналістів про масштаб збитків від дій терористів на сході України.

Міністр фінансів зауважив, що обрахувати навіть приблизну цифру збитків наразі нереально. Однак ця цифра точно буде більшою, ніж оприлюднені прем'єром 8 мільярдів гривень.

«Зараз виглядає, що це будуть цифри значно більші. Уряд не очікував ось такої тактики зміни дій терористів, які на сьогоднішній день, розуміючи, що їм тут не жити, намагаються знищити інфраструктуру», - констатував урядовець.

Читайте також:Як і за чий рахунок будуть відбудовувати Донбас

За словами міністра, наразі можна порахувати тільки обсяг податків, які бюджет недоотримав у результаті бойових дій у Донецькій і Луганській областях. За травень такі втрати складають 422 мільйони гривень, за червень - близько 680 мільйонів. Недоотримання податків з Донбасу в липні склало більше 1 мільярда гривень.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: