В Україні може гостро постати питання свободи слова?

Читать на русском

Директор Європейського інституту політичної культури Олександр Булавін вважає, що зараз дуже важливим залишається питання в якій конфігурації залишиться Україна.

Так він прокоментував «Слову і Ділу» обіцянку Голови Верховної Ради Олександра Турчинова про те, що через 5 років Україна буде готова стати членом Євросоюзу і для цього будуть проведені всі необхідні реформи.

«Ситуація, в першу чергу, залежить від того, в якій конфігурації залишиться Україна. І треба мати на увазі те, що Україну приймають в ЄС не просто, щоб її матеріально підтримувати, а щоб виробляти єдину політику, стандарти та інше», - розповідає фахівець.

Крім того, за його словами, гостро постало питання свободи слова. Особливо після прийняття у Верховній Раді останніх законів, контролюючих сайти, забороняючих професії, обмежуючих дії людей, які підтримують ніби то «сепаратистів», говорить Булавін.

«Ці закони, принаймні, якщо не віддаляють Україну від ЄС, то вже точно не наближають. Вони не сумісні з європейськими законами, але це лише вершина айсберга. Насправді Україна знаходиться в складній економічній ситуації. А Європі не потрібні «бідняки». У них і так висять на шиї «жебраки» Іспанія і Греція. Тому ЄС чітко заявила, що найближчим часом обмежуватиме кількість нових членів», - наголошує експерт.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: