Денісова не знає, скільки кримчан отримують українську пенсію

Читать на русском

За даними Мінсоцполітики, на даний момент з автономної республіки Крим на материкову Україну виїхало близько 15 тисяч жителів.

Такі цифри озвучила міністр соціальної політики України Людмила Денісова, відповідаючи на запитання кореспондента «Слова і Діла».

«У нас 15 тисяч переїхало з Криму. Всі забезпечуються соціальними виплатами, які їм були призначені», - запевняє Денисова.

Що стосується доставки соцвиплат на територію півострова, за словами міністра, вона як і раніше не здійснюється. «Ми туди з 17 березня нічого не можемо перерахувати. Вони відключилися від банків, вони відключилися від казначейства», - каже чиновниця.

«У нас є порядок, який забезпечує виплату пенсій громадянам України, які живуть на території Автономної Республіки Крим та в місті Севастополі. Якщо пенсіонер не хоче їхати з Криму, але залишається громадянином України і не отримує пенсію або якісь інші види допомоги від Російської Федерації, то він виїжджає в Херсонську область, пише заяву про те, що він не отримує нічого там, і хоче отримувати свою пенсію - на рахунок, або в поштовому відділенні», - коментує ситуацію Денісова.

У той же час, на питання, скільки в Криму людей, охочих отримувати українську пенсію, міністр відповісти не береться.

Нагадаємо, на початку квітня Денісова обіцяла, що, незважаючи на російську окупацію Криму, громадяни України, що проживають на півострові, будуть отримувати всі належні їм соціальні виплати.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: