«Гуманітарка» Путіна рушила в бік України (ФОТО)

Читать на русском

Колона з гуманітарною допомогою з Росії для мешканців Донбасу почала рух з місця стоянки в бік кордону з Україною.

Про це повідомив в Twitter кореспондент російської служби BBC Павло Аксьонов, передає «Слово і Діло».

Зокрема, за словами журналіста, 30 хвилин тому 16 вантажівок «гуманітарного конвою» виїхали зі стоянки і вишикувались в колону. 

Пізніше журналіст додав, що колона почала рух в сторону України.

Як відомо, вчора міністр соціальної політики України Людмила Денисова підписала наказ про визнання вантажу Міжнародного Комітету Червоного Хреста гуманітарною допомогою.

Нагадаємо, лист з переліком товарів гуманітарної допомоги надійшов в Мінсоцполітики 16 серпня за підписом глави регіональної делегації Міжнародного комітету Червоного Хреста Російської Федерації, Білорусі та Молдови Паскаля Кутти. Згідно з листом, гуманітарний вантаж складається з товарів загальною вагою 1856,3 тонни.

Читайте також: Мета «гуманітарного конвою» - відволікти увагу громадськості - експерт

Одержувачем гуманітарного вантажу є місія Міжнародного комітету Червоного Хреста в Україні. Вантаж буде переміщений представниками МКЧХ в Україні через пункт пропуску «Донецьк».

Як повідомлялося раніше, президент Російської Федерації Володимир Путін прийняв рішення про направлення в Україну «гуманітарного конвою»

Водночас заступник глави АП Валерій Чалий пояснив, що прийняття українською стороною гуманітарної допомоги від Російської Федерації - вимушений крок, без якого реалізація мирного плану Порошенка не буде можливою.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: