Будь-яка військово-технічна співпраця Росії і НАТО приречена - Огризко

Читать на русском

Екс-міністр закордонних справ України Володимир Огризко переконаний у тому, що рішення НАТО щодо обмеження допуску російських дипломатів до власної штаб-квартири є логічним продовженням тих дій, які було впроваджено з боку Заходу и зокрема НАТО.

Таку думку він висловив в ексклюзивному коментарі «Слову і Ділу».

За словами дипломата, на сьогодні в штаб-квартиру НАТО пускають лише посла Росії і його заступника.

«В місії НАТО не один десяток дипломатів з Російської Федерації. Тому відповідна реакція НАТО - це абсолютний демарш, очевидний крок до обмеження дипломатичних контактів і дуже важливий момент в обмеженні контактів військового представника Росії в штаб-квартирі НАТО. Адже це означає, що наразі будь-яка військова та військово-технічна співпраця просто приречена», - відзначає Огризко.

В цілому ж за його словами, такі кроки є адекватними і позитивними, проте доволі запізнілими. На думку дипломата, хотілося б, щоб подібні кроки також включали в себе перегляд стратегічної концепції відносин між Росією і НАТО. Оскільки, як зазначає Огризко, Росія чітко і ясно заявила, що вважає країни НАТО своїми ворогами. Тому в «натівських» статутах пора прощатися з ілюзіями, переконаний екс-міністр.

Нагадаємо, раніше експерт Українського центру соціальної аналітики Микола Песецький в ексклюзивному коментарі «Слову і Ділу» повідомив, що про повний розрив стосунків між НАТО і Росією мова не йде.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: