Повного розриву стосунків між НАТО і Росією не буде – Песецький

Читать на русском

Експерт Українського центру соціальної аналітики Микола Песецький впевнений в тому, що про повний розрив стосунків між НАТО і Росією мова не йде, оскільки основна угода від 1997 року продовжує діяти.

Про це він заявив «Слову і Ділу», коментуючи вчорашню заяву генсека НАТО Андерса Фог Расмуссена про припинення співпраці між НАТО і Росією.

На його думку, рішення було чисто символічним. Навіть якщо судити по анексії Криму, яка могла викликати серйозні військові дії між РФ і Україною, говорить Песецький, то Рада РОСІЯ-НАТО ніяк не змогла вплинути на рішення РФ повернути собі Крим, не дивлячись на всі пов'язані з цим ризики і нехтування норм Будапештського меморандуму.

Тому експерт переконаний, що генсек НАТО просто означив генеральну лінію, новий вектор відношення до Росії, для якої це означатиме підготовку до ізоляції: як з боку окремих країн, так і з боку всесвітніх інститутів та об'єднань.

«Головний ризик подібної ситуації полягає в тому, що: 1) ми живемо в глобалізованому світі, і всі каральні заходи автоматично рикошетять по тим, хто їх застосував; 2) всі країни-учасниці політичного процесу довкола подій в Україні страждають від економічної кризи. І зовсім не хотілося б, щоб почали страждати від кризи політичних стосунків. І, вже тим більше, були втягнуті у війну. Адже якщо скласти ці чинники, то можна побачити – у виграші не буде ніхто», - підсумував Песецький.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: