В РНБО жителям Донеччини та Луганщини радять негайно евакуюватися

Читать на русском

Сили антитерористичної операції готуються штурмувати обласні центри Донбасу, тож жителів тимчасово окупованих бойовиками Донеччини та Луганщини просять негайно залишити міста через організовані українськими військовими коридори.

Про це повідомив речник інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Укрінформ».

«Ми звертаємося до мирних мешканців із закликом тимчасово залишити ці міста, тому що там проходитиме операція з їх звільнення і знищення терористів», – наголосив Лисенко.

За його словами, вітчизняні Збройні сили навіть готові допомогти луганчанам і донеччанам з транспортом. Він також зазначив, що стріляти по житлових кварталах військові не будуть. «Ми не робимо, як російські військові на Кавказі: ми не обстрілюємо міста вщент, щоб туди зайти і поставити прапорець», – відзначив Лисенко.

У той самий час, як повідомляло «Слово і Діло», командир добровольчого батальйону «Азов» Андрій Білецький відкинув можливість штурму Донецька.

Нагадаємо також, що 7 серпня Петро Порошенко прийняв відставку секретаря РНБО Андрія Парубія. За час його перебування на посаді «Слово і Діло» зафіксувало 11 його обіцянок, з яких статус «виконано» отримали лише 2 - про створення Національної гвардії та про проведення дострокових президентських виборів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: