Командир «Азова»: лобовий штурм Донецька приведе до гуманітарної катастрофи

Читать на русском

Командир батальйону «Азов» Андрій Білецький впевнений, що Донецьк не буде взятий штурмом, тому що наслідки такого кроку можуть призвести до гуманітарної катастрофи.

Про це він розповів в інтерв'ю кореспонденту «Громадського» після сьогоднішнього взяття населеного пункту Мар'їнка, що на підступах до Донецька, пише «Слово і Діло».

«Це призведе до гуманітарної катастрофи - прямий лобовий штурм Донецька. Я думаю, що Донецьк буде взятий в кільце і (ситуація - «Слово і Діло») буде поліпшуватися через те, що терористи перестануть отримувати поповнення і поновлювати свої боєприпаси. З часом їх боєздатність зійде до нуля і тоді вже його можна буде зачистити з мінімальними втратами», - розповів журналісту Білецький.

За словами командира «Азова», бійці відчувають особливе ставлення до міста і не хочуть нанести Донецьку шкоду. «Це наше місто. Ми - не Росія в Чечні, ми не сприймаємо це як ворожу територію», - відзначає військовий. За його словами, якби подібні бойові дії велися на території іншої держави, ставлення солдат було б зовсім іншим.

Коментуючи ситуацію, яка склалася в Донецьку 4 серпня, коли батальйони «Азов» і «Шахтарськ» зазнали втрат у столиці Донбасу, Білецький зазначив, що бійці постраждали не тільки фізично, але й морально, маючи на увазі конфлікт заступника губернатора Дніпропетровської області Бориса Філатова та депутата Київради Ігоря Мосейчука. Їх Білецький назвав людьми, які «не мають жодного стосунку» до інциденту.

Нагадаємо, в понеділок, 4 серпня, Ігор Мосейчук повідомив, що сили АТО увійшли в Донецьк. Там батальйони «Азов» і «Шахтарськ» потрапили в засідку і змушені були відступити. Наступного дня Борис Філатов звинуватив Мосейчука і журналістів у витоку інформації, через який нібито й постраждали бійці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: