На Майдані знову палають шини і почалась бійка активістів з комунальниками

Читать на русском

Після спроби столичних комунальників демонтувати намети на Майдані Незалежності, в центрі міста поновилися протести: активісти палять шини і протидіють працівникам комунальних служб та міліції.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Громадське».

«Активісти атакують палицями правоохоронців. Вогонь палає на розі Будинку профспілок. Нагадаємо, що вранці в центр Києва почала з'їжджатися комунальна техніка в супроводі міліції», - повідомляють журналісти.

На питання кореспондентів, у чому причина протестів, активісти відповідають, що час демонтувати намети на Майдані ще не настав, оскільки система влади до кінця досі не змінилася.

«У метро Хрещатик вже стоять дві пожежні машини. Це не Майдан 3.0. Це небезпечно для критичної маси», - коментує в ефірі ситуацію кореспондент «Громадського» Богдан Кутєпов.

В зачистці головної площі столиці беруть участь батальйони «Київ-1» і «Київ-2». На своїй сторінці у Facebook бійці повідомляють, що в одному з наметів була знайдена зброя.

Днями за розчистку Майдану Незалежності висловився радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк. «Майдан сьогодні став небезпечним для життя киян», - сказав чиновник.

Також нагадаємо, що Віталій Кличко 31 травня заявив, що не допустить розгону Майдану, однак вже у липні пообіцяв навести порядок у центрі міста.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: