Після реконструкції Поштової площі біля Річвокзалу «втулять» ще 2 ресторани

Читать на русском

Народний депутат Олександр Бригинець стверджує, що по обидва боки від Річкового вокзалу планують побудувати 2 нових ресторани.

Цю інформацію він отримав у відповідь на свій інформаційний запит в КМДА, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Українську правду».

«Другою чергою реконструкції Поштової площі передбачено будівництво об’єкта багатофункціонального призначення та комплексний благоустрій скверу на Поштовій площі за рахунок коштів приватного інвестора», - цитує відповідь на свій запит Бригинець.

«Багатофунціональною будівлею» в КМДА називають підземний торговельний центр прямо по центру площі та 2 ресторани по обидва боки від Річкового вокзалу, уточнює депутат.

За словами Бригинця, подібне капітальне будівництво у 100-метровій прибережній зоні заборонене законом. «Таке будівництво незаконне, адже згідно законодавства будівництво в безпосередній близькості до водойми заборонене. А тому дивує той факт, що нинішня влада мовчки спостерігає за протизаконним будівництвом, дозволеним за часів Януковича», - каже нардеп.

Крім того, будівля міського Річкового вокзалу є архітектурною пам'яткою, тож будівництво впритул до неї порушить архітектурний ансамбль площі.

Нагадаємо, наприкінці липня стало відомо, що новий генеральний план столиці можуть затвердити вже цієї осені. Перед цим мер Києва Віталій Кличко пообіцяв провести архітектурний конкурс міжнародного рівня з облаштування центру міста.

Сам Олександр Бригинець має 30 обіцянок, зареєстрованих системою «Слово і Діло», однак виконав із них поки що лише 3. Які саме — дивіться на нашому сайті.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: