Донецьк отримав кошти для виплат пенсій, а 24 міста – ні

Читать на русском

Донецьк отримав кошти для здійснення пенсійних виплат за липень у сумі 34,4 млн грн.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства соціальної політики, пише «Слово і Діло».

Станом на 30 липня вже профінансовано 19,5 млрд грн пенсій цього місяця. Загалом потреба в коштах на місяць становить 20,9 млрд грн.

Водночас на сайті міністерства повідомляється, що наразі не здійснюється фінансування пенсійних виплат в окремих містах Донецької області: Авдіївці, Горлівці, Дебальцевому, Єнакієвому, Жданівці, Зугресі, Кіровському, Макіївці, Торезі, Харцизьку, Шахтарську і Шахтарському районі, місті Ясинуватій та Ясинуватському районі. В Луганській області – це міста Луганськ, Алчевськ, Антрацит та Антрацитівський район, Брянка, Красний Луч, Кіровськ, Краснодон та Краснодонський район, Лисичанськ, Первомайськ, Ровеньки, Стаханов, Свердловськ, Лугутинський, Перевальський, Слов’яносербський та Станично-Луганський райони.

У міністерстві обіцяють, що фінансування буде відновлено, щойно ситуація в цих містах та районах стабілізується.

Нагадаємо, у травні міністр соціальної політики Людмила Денісова обіцяла, що уряд докладе максимум зусиль, аби забезпечити здійснення всіх соціальних виплат у неспокійних східних регіонах. Але попри заяви влади, ситуація з соціальними виплатами на сході України вийшла з-під контролю, тож обіцянку не було виконано.

Загальний рейтинг відповідальності міністра соціальної політики Людмили Денісової, зафіксований проектом «Слово і Діло», становить 32%. У числі виконаних – її обіцянка про стовідсоткове перерахування соціальних виплат жителям Краматорська і Слов'янська після звільнення цих міст.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: