У Денісової назвали нову суму, потрібну для відновлення Донбасу

Читать на русском

Міністерство соціальної політики оприлюднило свій кошторис відновлення зруйнованих унаслідок бойових дій Донецької та Луганської областей, згідно з яким уряду доведеться витратити на відбудову зони АТО 20 мільярдів гривень.

Про це йдеться в розробленій Мінсоцполітики Програмі створення робочих місць та стабілізації зайнятості на сході України, пише «Слово і Діло».

«За приблизними розрахунками, на відновлення Донбасу може знадобитися близько 20 млрд грн, або 1,3 млрд євро», – йдеться в документі.

У відомстві стверджують: порівняно з аналогічним періодом минулого року, найсуттєвіше скорочення виробництва відбулося в легкій та хімічній промисловості. Крім того, значно менше (на 32% – на Донеччині і на 19% – на Луганщині) виробляється продукції машинобудування, гумових та пластмасових виробів.

У процесі звільнення від терористів Донецької та Луганської областей українські посадовці називали різні суми, необхідні для відновлення інфраструктури цих регіонів. Так, 9 липня прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк повідомив, що для цього уряду знадобиться понад 8 млрд грн. Пізніше прем'єр заявив, що частину з цих коштів він сподівається отримати від приватних інвесторів, у тому числі донецьких та луганських бізнесменів.

Міністр соціальної політики Людмила Денісова має у своєму активі 17 виконаних обіцянок із 53, зафіксованих системою «Слово і Діло». У числі виконаних – і її обіцянка про стовідсоткове перерахування соціальних виплат жителям Краматорська і Слов'янська після звільнення цих міст.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: