«Батьківщина» готується до перевиборів, а не до нової коаліції – Бригинець

Читать на русском

Олександр Бригинець стверджує, що жодних перемовин щодо утворення нової коаліції у Верховній Раді фракція «Батьківщина» не веде.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook, передає «Слово і Діло».

Народний депутат вважає подібні розмови плітками, що не мають під собою реального підґрунтя. По-перше, коаліція складається не з партій, а з парламентських фракцій, дві з яких уже заявили про підготовку до дострокових виборів. «Сьогодні в парламенті є 4 фракції: "Свобода" і "УДАР", які точно вийшли з коаліції і заявляють про нові вибори, та "Батьківщина" і ПР, поєднання яких просто неможливе», – зауважив Бригинець.

Він також додав, що не має жодної інформації про наміри політичної сили з кимось об'єднуватися. «Якби таке рішення хтось і запропонував, воно б не набрало більшості голосів», – запевнив нардеп.

Бригинець заявив, що він однозначно налаштований на перевибори і до жодних коаліцій у старому складі парламенту входити не збирається.

Нагадаємо, 24 липня парламентська коаліція, до якої входили «Батьківщина», «УДАР» та «Свобода» розпалася. Після цього свободівець Олег Тягнибок заявив, що нової депутатської коаліції не допустить.

У «Батьківщині» такий крок назвали зрадою та ознакою «другого фронту війни проти України», а прем'єр-міністр Арсеній Яценюк, що тривалий час очолював цю парламентську франкцію, навіть заявив про свою відставку. Раніше сам Яценюк говорив про можливе переформатування коаліції та уряду, якщо парламент і Кабмін не зможуть спільно працювати на благо країни.

Наприкінці травня «Слово і Діло» також зафіксувало обіцянку голови фракції «Батьківщина» Сергія Соболєва про неможливість об'єднання з Партією регіонів та комуністами.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: