Яценюк подав у відставку (ВІДЕО)

Читать на русском

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив про відставку з займаної посади.

«Я оголошую про відставку у зв'язку з розпадом коаліції і блокуванням урядових ініціатив», - заявив Яценюк з трибуни Верховної Ради в четвер 24 липня, передає «Слово і Діло» з посиланням на «LB.ua».

«Це не найкращий уряд в історії України, але принаймні він робив все, що міг. Чи задоволений я особисто роботою? Звичайно ні, хотілося б зробити більше, хотілося б зробити краще, хотілося б зробити швидше. Те, що відбулося сьогодні в парламентській залі, буде мати дуже складні, якщо не драматичні наслідки для країни. Дай Бог, щоб я помилився», - заявив Яценюк.


Прем'єр також зазначив, що «у нашого уряду немає відповіді, чим платити зарплату, де мені завтра взяти гроші, щоб заправити БТРи».

«Як утримувати армію і Збройні сили, як не деморалізувати людей, які сидять в траншеях під кулями? Може, ми про них подумаємо?», - запитав прем'єр у депутатів, що провалили законопроект з поправками до бюджету.

На його думку, народні депутати хочуть йти на вибори, і тому відмовляються голосувати за непопулярні рішення. «Але розмінювати вузькополітичній інтерес на інтереси держави неприпустимо. Це злочин», - заявив глава уряду.

Нагадаємо, фракції «УДАР», «Свобода» і «Батьківщина» у Верховній Раді заявили про вихід з парламентської коаліції.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: