Яценюк пообіцяв не суперечити Порошенку

Читать на русском

Чинний прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк пообіцяв, що доки він перебуває на посаді голови уряду, жодного протистояння між ним і Петром Порошенком не буде.

Про це він заявив увечері 28 липня в прямому ефірі телеканалу «ICTV», повідомляє «Слово і Діло».

«Можу офіційно заявити, що ніколи, ні при яких обставинах між інститутом Президента і прем'єр-міністром як виконавчою гілкою влади не буде жодного протистояння», – сказав у своєму виступі очільник Кабінету міністрів.

Яценюк підкреслив, що коли Президент і голова уряду починають боротися за владу, шлях до реформ закінчується. На його думку, чвари між двома найвпливовішими чиновниками країни будуть на руку тим, хто «не голосує за закони, які потрібні країні, і працює проти України».

Нагадаємо, 24 липня Арсеній Яценюк заявив про свою відставку з посади прем'єр-міністра України. Це сталося після того, як ВО «Свобода» і «УДАР» вийшли з парламентської коаліції.

Своєю чергою, Президент Петро Порошенко заявив, що не збирається так просто відпускати Яценюка і звернувся до Верховної Ради з проханням проголосувати за вотум довіри до чинного Кабміну.

Експерт Олексій Кошіль в коментарі «Слову і Ділу» назвав такий поспішний крок Яценюка ознакою політичної недосвідченості.

«Слово і Діло» вже публікувало інфографіку обіцянок Арсенія Яценюка за час його роботи в уряді. Загалом він виконав 85 обіцянок 294, зареєстрованих системою проекту. Ще 54 обіцянки прем'єр виконати не зміг, зокрема, не узгодив текст нової Конституції до 25 травня та не знизив ставки кредитів для бізнесу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: