Порошенко намагається не провалити обіцянку залишити Яценюка на посаді

Читать на русском

Президент України Петро Порошенко заявив, що відпускати прем'єр-міністра Арсенія Яценюка не має наміру, і закликав депутатів парламенту проголосувати за вотум довіри Кабінету міністрів.

Про це йдеться в офіційному листі Президента голові Верховної Ради Олександру Турчинову, розміщеному на сайті Глави держави, пише «Слово і Діло».

«Наполягаю, аби вже 25 липня 2014 року Верховна Рада України шляхом голосування визначилася з вотумом довіри Кабінету Міністрів України», - заявив Порошенко.

Крім того він повідомив, що позитивно оцінює антикризові зусилля нинішнього Кабінету Міністрів України під головуванням Яценюка. «Розумію, що працює він в надзвичайно складних умовах, з якими не стикався ще жоден інший Уряд», - сказав Президент.

У той же час він висловив надію на те, що «гарячі емоції вщухнуть, а гору візьмуть холодний розум та відчуття відповідальності, внаслідок чого увесь Кабінет Міністрів України продовжить свою роботу».

«Верховна Рада України зобов’язана й надалі вирішувати питання державної ваги. Наголошую на необхідності так само невідкладно вже 25 липня повернутися до питань про зміни до державного бюджету та Податкового кодексу», - заявив Порошенко.

«Закликаю Уряд і всіх народних депутатів до спільної відповідальної роботи в парламенті», - резюмував Президент.

Нагадаємо, 26 травня будучи кандидатом на пост глави держави Петро Порошенко пообіцяв залишити Арсенія Яценюка на посаді прем'єр-міністра України.

Як відомо, вчора фракції «УДАР», «Свобода» і «Батьківщина» у Верховній Раді заявили про вихід з парламентської коаліції. У зв'язку з цим прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив про відставку з займаної посади. «Я оголошую про відставку у зв'язку з розпадом коаліції і блокування урядових ініціатив», - заявив глава уряду.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: