Бродський пообіцяв, що чиновники все менше знущатимуться над бізнесом

Читать на русском

Голова Держслужби з питань регуляторної політики та розвитку підприємництва Михайло Бродський заявив, що в Україні планується провести низку законодавчих змін, спрямованих на спрощення ведення бізнесу.

Про це чиновник розповів в інтерв'ю газеті "Закон і Бізнес", передає "Слово і діло" з посиланням на прес-службу Держпідприємництва.

Зокрема, за словами Бродського, в 2013 році планується внесення змін до законодавчих актів щодо спрощення реєстрації осіб як платників ПДВ під час держреєстрації, скасування обов'язкового використання печаток суб'єктами приватного права, скасування реєстраційного збору за проведення держреєстрації, скорочення граничного терміну повідомлення про відкриття рахунків платників податків та інші.

Крім того, як зазначив голова Держпідприємництва, відомство розглядає пропозиції щодо скорочення на 50% видів господарської діяльності, що підлягають ліцензуванню, а також працює над усуненням дублювання функцій нагляду деякими держорганами.

Також Бродський поінформував про швидкий запуск пілотної версії інтегрованої автоматизованої системи держнагляду на базі Єдиного держреєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців та розробку державної програми підтримки малого та середнього підприємництва на 2014-2024 роки.

Нагадаємо, раніше Бродський заявив, що з 2014 року податок на прибуток підприємств буде зменшено до 16%, а ставка ПДВ знизиться на 3%.

Згідно з даними системи "Слово і діло", рейтинг відповідальності Михайла Бродського становить 20%.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: