В Україні тільки 10% нормальних доріг - голова «Укравтодору»

Читать на русском

90% українських автомобільних доріг потребують капітального ремонту.

Про це на брифінгу 24 липня сказав голова Державного агентства автомобільних доріг Сергій Підгайний, передає кореспондент «Слова і Діла».

«Ми звичайно розуміємо, що є дороги в Україні, котрі потребують капітального ремонту. І їх на сьогоднішній день порядка 90%. Але в даній економічній ситуації ми робимо все можливе для того, щоб принаймні забезпечити «проїжджість» на дорогах і проводимо дрібноямковий ремонт», - заявив Підгайний.

Він також констатував, що за існуючих темпів фінансування «Укравтодору» ремонт усіх автомобільних доріг України займе не менше 15 років.

«30-40 мільярдів на рік потрібно. Ми підраховували - 35 тисяч кілометрів ми зможемо привести до потрібного технічного стану за 15 років приблизно», - резюмував Підгайний.

Нагадаємо, колишній голова «Укравтодору» Олександр Малін повідомив, що у ході весняного комісійного огляду автомобільних доріг загального користування спеціальними комісіями Укравтодору виявлено на них понад 3 млн кв. метрів ям.

Як відомо, в рамках проекту модернізації автомобільних доріг Європейський банк реконструкції та розвитку виділив Україні 200 млн євро.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: