ЄБРР дав Малину 200 мільйонів євро на дороги

Читать на русском

Європейський банк реконструкції та розвитку виділив Україні 200 млн євро в рамках проекту модернізації автомобільних доріг.

«Попередньою умовою ухвалення рішення про виділення фінансування для проекту реконструкції доріг було затвердження програми Міжнародного валютного фонду для України, яке відбулося 30 квітня», – повідомляє прес-служба ЄБРР, пише «Слово і Діло».

У повідомленні також сказано, що Європейський банк реконструкції та розвитку істотно збільшує обсяг кредитування в державному секторі України, приєднуючись до заходів реагування міжнародної спільноти, спрямованих на підтримку української економіки.

«ЄБРР передбачає інвестуватути за рік близько 1 млрд євро, тобто більше, ніж у 2013 році і набагато більше, ніж планувалося на початку 2014 року», – йдеться в повідомленні.

Разом з тим ЄБРР зазначає, що модернізація транспортної інфраструктури України є одним із ключових пріоритетів діяльності ЄБРР в країні, позаяк сприяє поліпшенню й розширенню комерційних зв'язків усередині України та з сусідніми державами.

«200 млн євро, що виділяються, є другим траншем інвестиційної програми ЄБРР в секторі автомобільних доріг. Ці кошти дозволять завершити реконструкцію доріг на підходах до столиці України, включаючи ділянки трас Київ-Одеса та Київ-Чернігів», – наголошується в повідомленні.

Нагадаємо, 17 квітня 2014 року голова Держінвестпроекту Сергій Євтушенко заявив, що Європейський банк реконструкцій і розвитку має намір вкладати в українські проекти щорічно близько 1 млрд євро.

Як повідомлялося раніше, керівник «Укравтодору» Олександр Малін повідомив, що його відомство готує пакет пропозицій до уряду з будівництва концесійних доріг.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: