В Мінекології роблять усе, щоб перекрити воду Криму

Читать на русском

На кордоні Херсонської області й Криму побудована перегородка, що перекриває постачання води Північно-Кримським каналом.

Про це, відповідаючи на питання журналіста «Слова і Діла», повідомив міністр екології та природних ресурсів Андрій Мохник.

«На сьогодні побудована тимчасова перегородка на межі Херсонської області і Республіки Крим, яка не дає можливості воді піти далі. Опрацьовано вартість одного кубометра води, бо, як ви розумієте, це не безкоштовні речі. До анексії Криму вартість кубометра води складала 0,67 копійки... Зараз проведені обчислення, але є проблема: кому її продавати?», - окреслив проблему міністр.

При цьому Мохник зазначив, що Держагентство водних ресурсів могло би продавати воду суб'єктам господарювання в приватному порядку, але поки що з цим питанням ніхто із кримських підприємців не звертався.

Співпраця ж з окупаційною владою Криму, на думку Мохника, означатиме фактичне визнання Україною відокремлення Криму. «Сам факт співпраці вже свідчитиме про те, що ми визнаємо їх як легітимну владу. Тому ми можемо це (воду - ред.) продавати господарюючим суб'єктам. Але немає бажаючих», - каже урядовець.

Щодо подальших планів Мінекології, Мохник зауважив, що у відомстві планують перетворити тимчасову перегородку на Північно-Кримському каналі на постійну. «Є план побудувати стаціонарну перегородку і водомірний вузол, щоб обчислювати кількість води, яка заходить на територію Криму. Планується, що ці роботи будуть виконані з Фонду охорони навколишнього природного середовища», - резюмував Мохник.

Нагадаємо, наприкінці березня віце-прем'єр-міністр України Володимир Гройсман пообіцяв, що подача води на півострів Крим припинятись не буде.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: