Ющенко би пишався

Читать на русском

У понеділок, з нагоди Дня пасічника, Мінагрополітики повідомило, що Україна увійшла в першу п'ятірку країн світу з найвищими показниками виробництва меду.

Так, за інформацією міністерства, в 2012 році пасічники видали на гора понад 70 тис. тонн цього продукту, при цьому приріст виробництва по відношенню до 2011 року склав 35%. Більше того, вже в першому півріччі нинішнього року наша країна експортувала на 26% більше меду, ніж в аналогічному періоді 2012-го.

Цей успіх, звичайно ж, варто сприймати комплексно - як частину загальної тенденції щодо встановлення панування України на світових аграрних ринках. У всякому разі, міністр аграрної політики Микола Присяжнюк, наприклад, нещодавно пообіцяв, що через кілька років Україна увійде до трійки світових лідерів з виробництва зерна, потіснивши при цьому Російську Федерацію, і в п'ятірку головних експортерів цього продукту.

Поки гегемонія на ринку зерна ще залишається у планах, лідерські позиції з виробництва меду - вже реальність. Екс-президент Віктор Ющенко як пасічник з великої літери явно би пишався даними показниками. Втім, варто зазначити, що життя пересічних українців від цього солодшим не стає.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: