Павленко перевірив, чи любить місцева влада дітей так, як Янукович

Читать на русском

Перед вихідними прес-служба Глави держави оприлюднила новину про те, що уповноважений Президента з прав дитини Юрій Павленко перевірив реалізацію в Херсонській області доручень і указів Віктора Януковича у сфері захисту прав дітей.

Проте, хоч основний посил новини, як і мета поїздки, полягали саме в перевірці виконання Херсонською облдержадміністрацією президентських доручень, в тексті про це немає ні слова конкретики. Таким чином, прес-служба, хоч і не прямо, дає зрозуміти, що пишатися в цій сфері поки нічим.

У свою чергу сама облдержадміністрація нещодавно «похвалилася» тим, що в першому півріччі 2013 року в області додатково відкрито аж 11 груп у дитячих садках. Це, звичайно, краще ніж нічого, але для масштабів цілого регіону сумнівний успіх. Не спостерігалося в дошкільній освіті особливих «проривів» і раніше - наприклад, відповідно до системи «Слово і діло», в 2011 році губернатором Миколою Костяком не було виконано доручення Президента щодо збільшення кількості дитячих садків – мало того, їх число навіть зменшилося. У той же час, до кінця 2014 року місцевій владі доведеться виконати нове завдання Президента - до цього терміну мережею дошкільних установ має бути охоплено 85% дітей відповідного віку.

Крім того, глава держави навантажив губернаторів, зокрема Миколу Костяка, і низкою інших завдань з «дитячого питання»: наприклад, охопити до кінця 2014 року не менш як 70% дітей різними формами позашкільної освіти; створити центри денного перебування для дітей-інвалідів; запустити літні школи для обдарованих дітей та інше.

Так що перевіряти Павленку є що - хотілося б тільки, щоб він ділився результатами таких перевірок, а не програмами візитів і майбутніми планами.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: